Welke Amsterdammer kent ‘t niet? Eetsalon Van Dobben op de Korte Reguliersdwarsstraat is een begrip. Ook vandaag de dag staat de in 1945 opgerichte broodjeszaak nog elke dag rammetje vol. Het geheim? De verse broodjes tegen een redelijke prijs, de glazen melk, het onveranderde interieur, geen poespas en vooral ook de Amsterdamse gezelligheid.
Die Amsterdamse gezelligheid is onder andere te danken aan het team dat in de zaak staat. Zo spraken wij Truus, Lydia, Gisella, Stephanie en Tessa, die stuk voor stuk jarenlang bij Van Dobben werken, sommigen zelfs al meer dan 40 jaar. Hoewel ze geen familie zijn, voelt het inmiddels wel zo. En zo voelt het ook een beetje wanneer je de zaak binnenstapt: alsof je even gezellig een broodje bij familie gaat eten. Lekker makkelijk en zonder al te veel poespas.
Het publiek dat hier binnenwandelt varieert enorm. Zo komt hier naar eigen zeggen ‘van putjesschepper tot advocaat’. En dat dat klopt, weet je zeker als je hier ooit langer dan een half uur binnen bent geweest. Daarnaast komt ook menig BN’er hier. Zo is Monica Geuze vaste klant, komt Sjaak Swart nog wekelijks een broodje halen, en zijn ook Gerard Joling, Tino Martin, Isa Hoes en Marc-Marie Huijbregts fan.